270608 Colosseum

Lähdimme aamulla kävelemään hiljalleen kohti Colosseumia ja Forum Romanumia. Paikka näytti aavistuksen erilaiselta päivänvalossa, mitä pari iltaa sitten illalla. Turisteja oli liikkeellä paljon. Ensin ihmettelemään Forumin lippujonoa (miten toimii ja mitä pitäisi ostaa) ja sitten Colosseumin. Osku päätti tutustua Colosseumiin ja Pirkko sen jo nähneenä Forum Romanumiin.

Ensin kävelykierros ulkokautta koko amfiteatterin ympäri ja sitten lippujonoon. Niitä on kaksi. Toisesta saa mennä ne joilla on ryhmälippu ja toiseen jonottamaan me liputtomat. Jonotus kesti 25 min - onneksi käytävien varjossa. 11 euroa lippuluukulle ja sisälle Colosseumiin.

Olihan se iso. Sisälle oli mahtunut aikoinaan 55000 katsojaa. Nyt kerrallaan muutama tuhat, sillä paikathan oli rikki ja raunioina. Tuli kierreltyä ja kaarreltua 1. kerroksessa, mutta mistään ei näkynyt kylttiä, millä helvetillä olisi päässyt toisiin kerroksiin. Kele! Tana! Ttu! Vai oliko toiset kerrokset tarkoitettu vain opastetuille kävelyille. Mene ja tiedä, mutta ketuttamaan alkoi. Ulos stadikalta ja tarkoituksena mennä Forum Romanumiin.


Kappas kummaa. Colosseumin lähellä olevassa portissa oli Exit Only kuin Tony Halmeen perseessä. Tietä ylöspäin, jospa sieltä pääsisi? Matkalla piipahdin jossain kirkossa viilentymässä tovin. Kirkosta ulos ja jippii. Katuhan oli umpikuja! Voihan V! Umpikujan kylttiä ei sitten voinut missään nimessä laittaa mäen juurelle, mistä tämä fucking polku alkoi. Joten pitäkööt kivikasansa. EVVVK! Onneksi sentään pieni tuulenvire helpottaa pahimmassa helteessä ja aivan älyttömissä pakokaasun katuissa kävellessä.