210608 Yö Oltarnossa


Lähdimme illalla Oltarnon puolelle. Siellä järjestettiin toista kertaa NottArnoWhite Night in Oltarno tapahtuma. Artesaanit pitivät työpajojaan auki läpi yön. Paikalliset kuppilat ruokkivat vieraitaan. Oli museoita auki. Pändejä soitteli toreilla ja aukioilla. Ja väkeä oli pilvin pimein.




Huomio kiinnittyi taas siihen, että humalaisia ei näkynyt missään – paikalliset pari pultsarinkin näköistä äijää käyttäytyivät sivistyneesti, eikä ollut tyypillistä suomalaista huutoa ja örinää. On meillä vielä paljon oppimista sivistyneestä käytöksestä.





Pysähdyimme erään pienen lihakauppiaan myymälän eteen, mistä ostimme taatusti perinneruokaa. Pirkko otti lasagnea ja Osku Trippa alla Fiorentinaa eli tomaattikastikkeessa olevaa naudan vatsalaukkua. Muuten ruoat olivat todella hyviä, mutta suolaa olisi saanut olla aavistuksen lisää.

Palazzo Pitin sisäpihalla oli näytillä käsitöitä ja hinnat olivat aikas ”mielenkiintoisia”. Täytynee sanoa, että hienoja olivat. Pitin edustan aukiolla oli musiikkiesitys. Joku vanhempi ilmeisesti kuuluisa ukkeli esitti bändinsä kanssa jonkinmoista rytmistä kansanmusiikkia.

Aivan nappiin mennyt ilta ja hyvä päätös syntymäpäiville. Kiitoksia kaikille tulleista teksti- ja sähköpostiviesteistä!