220608 Italian rautatiet osa 2

Arezzon reissun jälkeen viisastuneina, lähdimme ostamaan huomenna alkavaa Rooman lomaa varten junaliput taas hyvissä ajoin. Tarkastimme netistä lähtöajat - kuten edelliselläkin kerralla - ja huomasimme, että tällä onkin 2 juna-asemaa. Toinen vastaa meidän Pasilaa.

Ostimme 2 luokan menoliput kello 10:52 junaan. Juna on Roomassa perillä klo 12:30. Liput istumapaikkoineen maksoi yhteensä 76 euroa. Täytynee sanoa, että lippuautomaatti on kätevä. Siinä voi näpsytellä jopa penkit, missä haluaa missäkin vaunussa istua.

Junaliput saatuamme, kiertelimme San Marcon alueella ja etsiskelimme meitä miellyttävää ruokapaikkaa. Ei löytynyt. Joten päätimme palata kotikadullemme. Paikat löytyivät Trattoria al Trebbio ravintolan kaduille nostetuilta pöydiltä. Paikka on todella suosittu ja meillä kävi onni, että saimme ylipäätään paikat. Ruoka oli kallista ja kohtuullisen hyvää. 55 euroa tippeineen. Sattuipa samalle terassille 6 hengen suomalaisseuruekin. Vajaan parin tunnin ruokailun jälkeen muutama metri kotikatua itään ja eikun valmistautumaan huomista Rooman matkaa varten.