206008 San Lorenzo












Piaza di San Lorenzon vieressä sijaitseva San Lorenzon kirkko, oli Medicien suvun seurakuntakirkko. Kirkossa on vaikka mitä Donatellon tekemää sisällä. Ja tietenkin kuvaus kielletty. Sisään pääsi 3,5 eurolla ja siihen hintaan kuului itse kirkko, sisäpiha appelsiinipuineen, sekä kirkon alla olevia katakombeja, missä oli pyhiinjäännöksiä.

Kirkon julkisivun on suunnitellut itse Michelangelo, mutta se ei ole vielä ihan valmis :D Kirjasto oltiin tällä kertaa suljettu, eli sinne ei päässyt katsomaan Michelangelon suunnittelemia rappusia, eikä kirjaston pöytiä ja kattoa.

San Lorenzon torilla käy vilkas kauppa. On t-paitaa, posliinia, nahkavaatteita jne ja hinnat ovat edullisia. Oskulle alkoi yksi tumma-veli kauppaamaan nahkatakkia talveksi -35%. Poika meni hiljaiseksi, kun kerroin, että takki on kieltämättä hieno, mutta aivan liian paksu talvitakiksi. Hän oli H-moilasena ja kysyi, mistä olen. Kerroin olevani suomesta ja siellä on talvella -30 ja moinen takki on meidän arktiselle kansalle vähän liian paksu. Eli karaistunutta suomimainetta pitää pitää etelänpelleille yllä ;D