240608 Pantheon

Lähdimme aamulla (ennen pahinta hellettä) hyvin nukutun yön jälkeen liikenteeseen. Onneksi tässä saunatuvassa on toimiva ilmastointi. Ensimmäiseksi kohteeksemme valitsimme Pantheonin.



Ensimmäien Pantheon rakennettiin 27-25 eKr ja tämä nykyinen ”kaikkien jumalten temppeli” vuosina 118 -125 jKr.






Rotuandan korkeus ja halkaisia ovat yhtä suuret eli 43,3 m. Kupoli valettiin betonista, eli aikamoinen taidonnäyte tuohon aikaan. Kirkossa on taiteilija Rafaelin hauta ja Italian kuningaskunnan monarkkien hautoja. Marmoria löytyy pilvin pimein ja kaikissa mahdollisissa väreissä. Kerrassaan hieno paikka – ja ilmainen :D



Pantheonin jälkeen kävelimme hiljalleen Piazza Navonalle. Aukion muodon malli on otettu antiikin kilparadasta. Navonalla on kolme suihkukaivoa joista isoin Fontana dei Quattro Fiumi roomalaisine obeliskeineen oli remontissa. Pysähdyimme nauttimaan aamupalan Navonan laidalla olevassa kuppilassa.

Aamupalan jälkeen verkkaisesti liikkuen lähdimme harhailemaan. Poikkesimme ulkoa päin vaatimattoman näköisessä mutta sisältä mielettömän hienossa S. Antonio dei Porthogesin kirkossa (nimi saattaa olla väärä). Kirkon jälkeen päätimme lähteä hotellille viettämään siestaa.

Helpommin sanottu kuin tehty. Laahustimme mäkiä ylös alas, sinne sun tänne. Suunta oli melkein oikea, mutta sanalla melkein saa monia lisäkilometrejä aikaan tässä helteessä. Hyvänä puolena löysimme tulevan kaupunkiasuntomme :D

Vihdoin ja viimein löytyi oikea ylämäki ja eikun kaupan kautta hakemaan vesipulloja ja pikkupyykkiä pesemään ja siestaa viettämään.