250608 Vatikaani

Kello herätti ”kunnon katolilaiset” kello 7. Pikaisen suihkun jälkeen suunnistimme Barberinin metroasemalle. 1€ koneeseen ja metrolippu käteen. Euron lipulla saa matkustaa 75 min. Metro oli siisti ja ilmastoitu. Muutaman pysäkin jälkeen jäimme Cipron asemalla pois.

Tarkoituksenamme oli mennä Pietarin kirkkoon. Painotus sanalla tarkoitus. Enemmän ja vähemmän normaaleita kanssasisariamme ja –veljiämme kiiruhti klenkaten jne kohti Piazza San Pietroa – Pietarin kirkon aukiota. Niin mekin. Turvatarkastusten jälkeen pääsimme aukiolle.

WtF? Kirkkoon ei päässyt, sillä itse paavi oli tulossa siunaamaan paikalle huojunutta porukkaa. Jengi oli aivan täpinöissään. Puolalaisia sokeita, japanilaisia kuuroja jne bussilasteittain vyöryi istumapaikoille ja me heidän mukanaan. Koska paavin ”konserttiin” olisi ollut aikaa odotella paahtavassa helteessä melkein 1,5 h, päätimme mennä Vatikaanin museoon.


Pääsylippu maksoi 14€ ja eikun kiertelemään. Aivan tajuton paikka!







Käytävien pituudet varmaan 300 m. Kaikkialla kullitettuja kattoja, marmoroituja ja mosaiikin täydentämiä lattioita. Ja taidetta. Sitä riittää niin, ettei kaikkea ehdi edes tajuamaankaan.







Vaelsimme kohti Sikstiiniläiskappelia. WAU! WAU! WAU! KERRASSAAN TAJUTTOMAN UPEA! Koko tila oli yleisölle avoin, ja tietenkin kuvaaminen ankarasti kielletty! Ehdottomasti tähän mennessä nähdyistä ehdoton highlight! Voi vain kuvitella, että Michelangelon 1535-1541 maalaama Viimeinen tuomio näytti juuri tältä väriloistoineen hienosti tehdyn entisöinnin jälkeen. Samoin kappelin kattofreskot!

Kappelin jälkeen tutustumaan lisää.

Ostospaikkoja oli siellä sun täällä, eli voiko tästä tehdä johtopäätöksen, että paavi on kaupallistettu? Mene ja tiedä.





Käynti Vatikaanin postissa ja muutamien korttien postitus. Tällä kertaa oikeilla osoitteilla :D Saas nähdä, kuinka nopeasti Vatikaanin kustit polkevat. Jos ei tule nopeasti, niin eikun valittamaan paavin ”pomolle” ;D







Patsaita löytyi satoja ja tuhansia vuosia eKr tehtyjä. Hienoja ja upeita. Ottaisin kaikki omaan asuntooni.

Vajaan 5 tunnin kiertelyn jälkeen totesimme, ettei mahdu enää päähän mitään. Tulee kovalevy täyteen.

Itse kirkon päätimme jättää suvereenisti toiselle päivälle. Kirjaston kierreportaita alas ja ulos museosta ja Vatikaanista ohi turistien ja kerjäläisten.

Laahustimme takaisin metroasemalle ja hotellille viettämään siestaa. Pirkko päätti testata poreammeen. Toimi, eli ei tarvinnut itse päästää kuplia.