190608 San Miniato Al Monte

Oskun matka San Miniato Al Monteen alkoi hyvin pienellä eksymisellä Olntarnon puolella. Ensin kevyttä harhailua Ponte Vecchion jälkeen ja sitten aivan sairaan jyrkkää ja mutkittelevaa Costa di San Giorgiota ylöspäin. Katu ON JYRKKÄ ja mutkitteleva.

Jostain vaiheessa olisi pitänyt kääntyä vasemmalle, mutta ei, näin Osku ei tehnyt, vaan jatkoi tietä eteenpäin. Eipä siinä ollut enää mahdollisuuttakaan kääntyä, kun mutkitteleva tie nousi aina vain ylöspäin ja muuttui Via Di San Leonardoksi.

Kun kapoisa tie vihdoin ja viimein päättyi ison Viale Galileo Galilein risteykseen tuli uusi pulma. Vasemmalle, vai oikealle? Helteellä moinen päätös voi olla vaikeaa. Ensin vasemmalle. Vaikka olin mäen harjalla, ei kaupunkia erottanut puiden takaa, eli suuntavaisto oli hukassa. Ja eikun eteenpäin, sano mummo lumessa.

Kilometrin käveltyä, tuli uskon puute. Siispä U-käännös ja takaisin siihen suuntaan mistä olin tullut. Taas tuttu risteys ja eteenpäin. Noin ½ km päässä näkyi kyltti. San Miniato Al Monte ja tietenkin siinä suunnassa, mihin olin alun perin lähtenyt. U-käännös nro 2.

Olin n. 3 km väärässä suunnassa, kunnes vihdoin ja viimein tutut rappuset näkyivät. Ja taas jyrkästi ylös kohti kirkkoa. Kirkon pihalta on upeat näkymät yli kaupungin. San Miniato al Monte on Toscanan parhaiten säilyneitä romaanisia kirkkoja. Se rakennettiin vuonna 1018 marttyyri San Miniaton haudalle. Kirkon sisällä on 1200 –luvulta oleva mosaiikki, joka esittää Jeesusta, Mariaa ja San Miniatoa. Kirkon ympärillä on varakkaiden Firenzeläisten hautoja, kuten tämä lapsille vilautteleva nainen.

Kuvia tuli otettua huimat 24 kpl, sillä kamerasta loppui akku. Eikun Nokia 6500 Classic kehiin ja sillä muutama maisemakuva. Miniatosta kävelin Piazzale Michelangelolle pällistelemään turisteja ja vihkipareja. Alas Arnon rantaan ja sillan yli. Joessa oli kalastelemassa jonkinmoinen haikara. Ilmeisesti sai hyvin ruokaa, kun se pää muljahteli kokoajan vedenalle…tai sitten sillä oli paha piilokarsastus.

Via Dei Castellanilla (Uffizin takana) olevasta trattoriasta ostin reissun ensimmäisen jäätelökupin. 4 euroa (n 2 dl) aivan sairaan hyvää Lemoni (sitruuna) ja mokka-jäätelöä. Sitä kitaani lappoessa asunnolle akkua lataamaan.